dijous, 23 de maig del 2019

Ergonomia: Tenir cura de la postura davant d'un ordinador


  • Monitor: situar-lo en una superfície estable just davant de nosaltres, a uns 55 o 70 centímetres. Si la pantalla estigués a un costat, hauríem de mantenir el coll en torsió contínua fet que ens podria causar dolor i cansament. La part superior de la pantalla hauria de quedar a l'alçada dels nostres ulls o just per sota.
  • Teclat, és important deixar un espai entre aquest i l'extrem de la taula per tal de poder recolzar els canells, els quals han d'estar al mateix nivell que els colzes.
  • Ratolí, cal que aquest s'adapti al màxim a les nostres necessitats. Per exemple, si som esquerrans haurem de posar aquest perifèric a la part esquerra de l'ordinador alhora que configurem les opcions dels botons, per tal d'intercanviar els botons primari i secundari.
  • Cadira: cal que sigui d'una alçada adequada, que ens permeti accedir còmodament a l'ordinador alhora que ens deixi recolzar els peus a terra (si això no succeeix podem utilitzar un recolzapeus). També és molt important que el respatller de la cadira que triem s'ajusti a la nostra zona lumbar.
  • Si hem de treballar amb documents, és important col·locar-los sobre un faristol, de manera que no haguem de forçar el coll en voler-los visualitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari